Just for fun

Curlen
was nog nooit zo leuk

Let op!

Vanwege het afwerken en optimaliseren van het licht en decor is het funcurlen momenteel niet mogelijk. Houd onze website in de gaten voor updates!

Introductie funcurlen

Scoor jij de meeste punten tijdens deze variant van regulier curlen? Tijdens het funcurlen waan je je wederom in de Alpen, dit keer in een heuse gletsjer!

De regels zijn simpel: probeer met je team de curlingstenen dichter bij het huis te krijgen dan je tegenstanders! Het team met de meeste punten vertrekt als winnaars. En geen zorgen: je bezem om de curlingstenen snelheid te geven mag je thuislaten. We spelen namelijk niet op echt ijs.

Relaxed funcurlen bij Playdôme Roosendaal! Tussen iedere groep zit 15 minuten wisseltijd zodat jullie genoeg tijd hebben om je voor te bereiden op de wedstrijd.

Speluitleg

Funcurlen is een spel waarbij maximaal drie teams het tegen elkaar opnemen. Een team kan bestaan uit 1, 2 of 3 personen met een maximum van 6 personen per baan. Playdôme beschikt over vijf curlingbanen.

Het doel van het spel is om de curlingstenen zo dicht mogelijk bij het huis (het centrum) te krijgen. Hoe dichter de steen bij het huis wordt gegooid, hoe meer punten aan de beurt toegekend kunnen worden. Ieder team speelt 3 curlingstenen per end. Als alle stenen gespeeld zijn wordt de score bepaald.

1 punt voor een steen in de buitenste cirkel
3 punten voor een steen in de binnenste cirkel
5 punten voor een steen in het huis

Het geautomatiseerde systeem brengt zelf de curlingstenen terug naar het startpunt zodat jij extra lang kan genieten van je zojuist behaalde (top)score. Na 8 ends worden alle punten bij elkaar opgeteld. Het team met de meeste punten wint!

Spelregels

Het is verboden om de funcurlingbaan te betreden.
Maximaal 1 persoon tegelijkertijd gooit een steen op de funcurlingbaan.
Het dragen van dichte schoenen is verplicht.
Te allen tijde moeten de regels en voorschriften van de spelbegeleider worden opgevolgd.

Fun facts

Funcurlen in een heuse gletsjer

Arrangementen

Are you ready to play?

Veelgestelde vragen

Zeker! De funcurlingbanen zijn toegankelijk voor iedereen, indien je bij je eigen gezelschap aansluit.

Ja! De funcurlingbanen zijn toegankelijk voor gasten in een rolstoel.

Nee het funcurlen is op een kunstofbaan.

Het dragen van dichte schoenen met platte zolen is verplicht.

Funcurlen is geschikt voor alle leeftijden.