Just for fun

Curlen
was nog nooit zo leuk

FUNCURLEN BIJ PLAYDÔME ROOSENDAAL

Ontdek de unieke activiteit funcurlen, een variant van regulier curlen. Wist je dat Playdôme Roosendaal één van de twee locaties in Nederland is waar de activiteit wordt aangeboden? Waan je wederom in de Alpen, dit keer in een heuse gletsjer!

Scoor de meeste punten tijdens een potje funcurlen. De regels zijn simpel: probeer met je team de curlingstenen dichter bij het huis te krijgen dan je tegenstanders! Het team met de meeste punten na 8 rondes is het winnende team. En geen zorgen: je bezem om de curlingstenen snelheid te geven mag je thuislaten. We spelen namelijk niet op echt ijs.

Wist je dat we 3 nieuwe spelvarianten hebben bij het funcurlen? Zo wordt het nog leuker!

🥌 Het shuffle board spel wordt gespeeld op baan 1 en op baan 4.
🥌 Bij deze variant is het de bedoeling om een zo’n hoog mogelijke score te behalen door je steen op 0/1/2/3 te schuiven.
🥌 Het is toegestaan om andere curlstenen weg te kaatsen. Zorg er samen met je team voor om na 8 ‘ends’ een zo hoog mogelijke score te krijgen!

🥌 Het vakken spel wordt gespeeld op baan 2 en op baan 3.
🥌 Bij het vakken spel is het de bedoeling om samen met je team een hoge score te schuiven.
🥌 Lukt het jullie om exact 25 punten te schuiven? Dan mogen jullie 5 punten bij jullie totaalscore schrijven, maar let op! Kom je op de -10? Dan ben je helaas dat aantal punten kwijt.
🥌 Zorg er samen met je team voor om na alle potjes zo veel mogelijk punten te verdienen!

🥌Het “jeus de boules” spel
🥌 Zorg ervoor dat de stenen zo dicht mogelijk bij de roos komen
🥌 Wie het dichtst bij de roos ligt, wint!

Ga de strijd met elkaar aan op onze funcurlingbanen. Op iedere baan kan je met maximaal 8 personen tegelijk de activiteit ondernemen. Ben je op zoek naar een activiteit voor een vrijgezellenfeest, kinderfeestje, familiedag of vriendenuitje? Met 4 funcurlingbanen, en meerdere activiteiten onder één dak, zijn wij de perfecte locatie voor grote groepen. Het leukste dagje uit in Roosendaal! Koop hier je tickets.

COMPLEET DAGJE UIT

Ben je op zoek naar een compleet dagje uit? Met 5 activiteiten kunnen wij voor ieder gezelschap, van jong tot oud, een passend arrangement samenstellen.

Let’s play! Haal de houthakker in jezelf naar boven tijdens het hakbijl gooien. Laat zien wat je in huis hebt tijdens een dynamisch potje hyperbowlen. Kom karten op een kartbaan met elektrische karts of ga de lasergame strijd aan tijdens de battle of the mountain.

Neem tijdens het dagje uit plaats in onze horeca. In het restaurant serveren wij diverse gerechten uit de Alpijnse keuken. Ontdek de specialiteit van onze chefkok, Alpijnse schnitzels. Benieuwd naar de menukaart? Bekijk de menukaart en de drankenkaart van Playdôme Roosendaal.

CADEAUBON CURLEN

Wil jij iemand verrassen met een origineel cadeau? Geef een cadeaubon curlen! Een cadeau voor een compleet ontzorgende beleving in Alpijnse sfeer. Met een cadeaubon funcurlen kun je iemand echt verrassen. Ja, ik wil een cadeaubon!

 

 

Fun facts

Funcurlen in een heuse gletsjer

Arrangementen

Funcurlen

Funcurlen

Funcurlen

Funcurlen

>
<

Speluitleg

Funcurlen is een spel waarbij maximaal twee teams het tegen elkaar opnemen. Een team kan bestaan uit hoeveel personen je zelf wilt, met een maximum van 8 personen per baan. Playdôme Roosendaal beschikt over 4 curlingbanen.

Het doel van het spel is om de curlingstenen zo dicht mogelijk bij het huis (het centrum) te krijgen. Hoe dichter de steen bij het huis wordt geschoven, hoe meer punten aan de beurt toegekend kunnen worden. Ieder team speelt 4 curlingstenen per end. Als alle stenen gespeeld zijn wordt de score bepaald.

1 punt voor een steen in de buitenste cirkel
3 punten voor een steen in de binnenste cirkel
5 punten voor een steen in het huis

Na 8 ends worden alle punten bij elkaar opgeteld. Het team met de meeste punten wint!

De activiteit funcurlen bij Playdôme Roosendaal duurt 1 uur. Meld je 30 minuten voordat de speeltijd van start gaat aan bij de receptie. Alvorens de speeltijd van 1 uur van start gaat geeft de spelbegeleider de instructie.

Wist je dat tussen iedere groep 15 minuten wisseltijd is ingepland? Dit draagt bij aan een ontzorgend dagje weg bij Playdôme Roosendaal.

Shuffleboard spel

Het shuffle board spel word gespeeld op baan 1 en op baan 4. Bij het shuffle board variant is het de bedoeling om een zo’n hoog mogelijke score te behalen door je steen op 0/1/2/3 te schuiven. Het is toegestaan om andere curlstenen weg te kaatsen. Zorg er samen met je team voor om na 8 ‘ends’ een zo hoog mogelijke score te krijgen!

Vakkenspel

Het vakken spel word gespeeld op baan 2 en op baan 3.  Bij het vakken spel is het de bedoeling om samen met je team een hoge score te schuiven. lukt het jullie om exact 25 punten te schuiven? dan mogen jullie 5 punten bij jullie totaal score schrijven, maar let op! Kom je op de -10? Ben je helaas dat aantal punten kwijt. Zorg er samen met je team voor om na alle potjes een zo veel mogelijk punten te verdienen!

Spelregels

Het is verboden om de funcurlingbaan te betreden.
Maximaal 1 persoon tegelijkertijd schuift een steen op de funcurlingbaan.
Het dragen van dichte schoenen is verplicht.
Ten alle tijden moeten de regels en voorschriften van de spelbegeleider worden opgevolgd.

Are you ready to play?

Veelgestelde vragen

d

Bij Playdôme werken wij met vaste starttijden. Programmaduur voor het funcurlen is +/- 1,5 uur. 30 minuten voordat de activiteit van start gaat melden jullie jezelf bij de centrale receptie, daarna word je doorverwezen naar de funcurlbalie en start de activiteit. Hierbij moet je nog even 15 minuten wachten, tijdens deze 15 minuten krijg je uitleg over het funcurlen en is er tijd om wat lekkers te bestellen voor tijdens de activiteit!

 

De specifieke aanmeldtijden zijn als volgt:

Aanmeldtijd Starttijd
09:30 uur 10:00 uur
10:45 uur 11:15 uur
12:00 uur 12:30 uur
13:15 uur 13:45 uur
14:30 uur 15:00 uur
15:45 uur 16:15 uur
17:00 uur 17:30 uur
18:15 uur 18:45 uur
19:30 uur 20:00 uur
20:45 uur 21:15 uur

Buiten het originele spel zijn er 2 verschillende spelvarianten toegevoegd: het shuffleboard spel en het vakkenspel.

 

Bij de shuffleboard variant is het de bedoeling om een zo’n hoog mogelijke score te behalen door je steen op 0/1/2/3 te schuiven. Het is toegestaan om andere curlstenen weg te kaatsen. Zorg er samen met je team voor om na 8 ‘ends’ een zo hoog mogelijke score te krijgen!

 

Bij het vakkenspel is het de bedoeling om samen met je team een hoge score te schuiven. lukt het jullie om exact 25 punten te schuiven? dan mogen jullie 5 punten bij jullie totaal score schrijven, maar let op! Kom je op de -10? Ben je helaas dat aantal punten kwijt. Zorg er samen met je team voor om na alle potjes een zo veel mogelijk punten te verdienen!

 

Playdôme Roosendaal beschikt over 4 funcurlingbanen. Met het product funcurlen exclusief huur je de 4 funcurlingbanen exclusief voor jouw gezelschap, zonder andere gasten. Dit is mogelijk voor maximaal 32 personen.

Zeker! De funcurlingbanen zijn toegankelijk voor iedereen, indien je bij je eigen gezelschap aansluit.

Ja! De funcurlingbanen zijn toegankelijk voor gasten in een rolstoel.

Nee, het funcurlen is op een kunstofbaan. Je bezem om de curlingstenen snelheid te geven mag je dus thuislaten, dat is niet nodig.

Het dragen van dichte schoenen met platte zolen is verplicht.

Funcurlen is geschikt voor alle leeftijden.

Tafel reserveren