6 voordelen van elektrisch karten

Elektrisch karten vs Benzine karten

Elektrisch karten, niet iedereen is er voorstander van. Het wordt vaak gezien als minder leuk. Toch is elektrisch karten de uitkomst voor de toekomst, gericht op duurzaamheid. Daarom kiezen steeds meer kartbanen ervoor om over te gaan op elektrische karts.

Playdôme Roosendaal biedt de activiteit playkarten aan. De 26 karts van Playdôme Roosendaal zijn volledig elektrisch waardoor de geur van benzine en het geluid van de motoren verleden tijd is. Daarnaast zijn er nog meer voordelen van elektrische karts. In deze blog nemen we jullie mee in alle voordelen van elektrisch karten.

Voordeel 1: Topsnelheid

Een van de voordelen van een elektrische kart is dat een kart sneller op topsnelheid is. Een elektrische kart heeft een veel betere acceleratie dan een benzine kart. Hierdoor zit je sneller op de topsnelheid van de kart waardoor het racen uitdagender is en sneller gaat.

Voordeel 2: Geur

Zoals we eerder hebben vermeld, de geur van benzine is verleden tijd bij elektrisch karten. Karten in elektrische kart is dus ideaal voor gasten die last hebben van de uitstoot van brandstoffen. Toch hoef je niet alles te missen, de geur van het rubber van de banden en de warme remmen blijf je ruiken.

Voordeel 3: Kleding

Nog een voordeel is dat bij elektrisch karten het niet nodig is om een overall of een jasje aan te trekken. Bij Playdôme Roosendaal zijn er ook geen jasjes of overalls beschikbaar en mag je dus in je eigen kleding in de kart zitten.

Voordeel 4: Duurzaam

Elektrisch karten is ook een stuk milieuvriendelijk. Doordat de karts elektrisch zijn, stoten zij geen uitlaatgassen uit. Hierdoor is het racen minder vervuilend en duurzamer. Dit past helemaal binnen de verduurzamingsstrategie van Playdôme Roosendaal.

Voordeel 5: Achteruit rijden

Een voordeel van elektrisch karten is dat deze achteruit kunnen rijden. Door de zilveren knop (op het stuur) ingedrukt te houden en gas te geven, kan je zelf achteruit rijden. Hierdoor hoef je niet meer op een activiteitenbegeleid(st)er te wachten en kan je weer sneller door. Dit in tegenstelling tot benzine karts waarmee het niet mogelijk is om achteruit te rijden. Kijk natuurlijk wel uit voor de andere coureurs voordat je achteruit gaat rijden.

Voordeel 6: Op afstand bestuurbaar

Het laatste voordeel is dat de elektrische karts op verschillende snelheidsstanden kunnen rijden. Bij Playdôme Roosendaal rijden, vanwege de veiligheid, de kinderen op een lagere snelheid dan de volwassenen. Ook zijn de karts op afstand bedienbaar en kunnen de activiteitenbegeleid(st)ers de karts langzamer of sneller zetten. Dit is zeker handig wanneer er een botsing is en natuurlijk ook veilig voor alle coureurs.

Wist je dat de karts van Playdôme Roosendaal beschikken over een boostknop? De boostknop kan alleen gebruik worden tijdens de Playdôme Speed Night. Neem deel aan de Playdôme Speed Night en gebruik de boostknop tijdens de finaleheat vanaf de grid. Iedere ronde krijg je 5 seconden een extra boost. Het is te vergelijken met de DRS in de Formule 1.

Een dagje weg was nog nooit zo leuk!

Ben jij overtuigd dat elektrisch karten minstens net zo leuk is als “normaal” karten? Kom een keer langs bij Playdôme Roosendaal en ervaar zelf hoe het is om elektrisch te karten! Klik hier voor meer informatie of hier jouw sessies.

Tafel reserveren