Ontdek alle bowlingspellen

Bowlen, iedereen ken het wel. Het spel waarbij je door middel van een bowlingbal moet proberen om alle tien de pins omver te gooien. Sinds augustus 2021 heeft Playdôme Roosendaal 10 splinternieuwe bowlingbanen waarop je zowel traditioneel kan bowlen als hyperbowlen. In deze blog leggen we je uit wat het verschil is en welke spellen je allemaal bij ons kan spelen.

Traditioneel bowlen

Bij het traditioneel bowlen heeft iedere speler twee beurten om 10 pins om te gooien. Elke omvergeworpen pin is een punt. Ben je toe aan een nieuwe spelvorm? Ontdek dan Mad Games! Mad Games is een geheel nieuwe manier van bowlen met gethematiseerde bowlingspellen. Hieronder leggen we de spelvarianten uit.

Battle of the lanes
Vernietig het kasteel van de tegenstander en je wint! Het aantal omvergeworpen pins bepaalt hoeveel schade je toebrengt aan het kasteel van de tegenstander. De moeilijkheidsgraad kan voor elke bowler worden geselecteerd voordat het spel wordt gestart; hoe deskundiger de bowler, hoe beter ze moeten bowlen om schade aan te richten.

Bowlin’ hood
Doe mee aan een boogschietwedstrijd. Schiet je pijlen, scoor een bulls-eye en je wordt de held van het koninkrijk! Daag je tegenstanders uit in het bijzijn van de koning, prinsen en prinsessen en vecht voor eer met je beste schot. Doel van het spel is om een doelwit te centreren volgens de logica van boogschieten.

Character Factory & Monster Factory
Creëer je eigen personage of monster tijdens het bowlen! Met het gooien van iedere bowlingbal wordt jouw personage of monster verder aangekleed. Hoe leuk! Neem het eindresultaat uitgeprint mee naar huis.

Hyperbowlen

Hyperbowling is een set nieuwe bowling games ontworpen rond een innovatief en volledig nieuw bumpersysteem, dat bedoeld is om te worden gebruikt als onderdeel van het spel. Nu kan iedereen spelen en winnen, omdat er geen worp verloren gaat!

Hoe werkt het? De kleurrijke targets op de bumpers vertegenwoordigen elk een eigen vermenigvuldigingswaarde (x2, x3, x5 of x10) en elke omgegooide pin is 100 punten waard. Het is dus de bedoeling dat je de bumper raakt. Maar pas wel op, want de rode target resulteert altijd in een 0 score! Welk spel is jouw favoriet?

Hyperbowl
Dit spel is ontworpen voor iedereen. De kleurrijke targets, die in verschillende formaten weergegeven worden op de bumpers, wijzigen van positie. Dit zijn de vermenigvuldigers! Oplopende levels zorgen voor steeds nieuwe uitdagingen.

Hyperbowl Pro
Dit is een uitbreiding van de Hyperbowl game. Deze spelvariant heeft nog meer uitdaging en moeilijkere levels. Speciaal voor de ervaren spelers, met snel bewegende targets en grotere spelrisico’s.

HyperSquad
Verdeel je gezelschap in twee teams en kies ieder een eigen kleur. De bumpers starten zonder kleur en de teams strijden tegen elkaar om zoveel mogelijk ‘territorium’ te veroveren. Dit doe je door zoveel mogelijk niet-verlichte bumperdelen te raken. Heb je raak? Dat zorgt ervoor dat dat deel in handen is van jouw team. Verover zoveel mogelijk bumperdelen en win!

HyperActive
Een game met snel wisselende targets. Raak de juiste kleur om scores te vermenigvuldigen. Maar raak je het rood? Dan ontvang je niks. Een combinatie van vaardigheid en geluk maakt deze game perfect voor iedereen.

Wanneer kom jij langs?

Wanneer kom jij bowlen in Roosendaal en alle spelen ontdekken? Nodig je gezelschap uit en reserveer hier een bowlingbaan.

Tafelreservering