Stagiaire aan het woord

Stagiaire Shayenne aan het woord

Mijn naam is Shayenne en ik ben 20 jaar. Voor mijn meewerkstage heb ik 20 weken stage gelopen bij Playdôme op de marketingafdeling. Ik zit nu in mijn 3e jaar van de opleiding Communicatie aan Avans Hogeschool Breda.

Taken als marketingstagiaire

Bij Playdôme Roosendaal word je vanaf dag 1 behandeld als alle andere. Je krijgt veel vrijheid en mag onder andere meewerken aan de grote campagnes en events. Waar ik mijzelf vooral mee bezig heb gehouden zijn de volgende taken:

🏎️ Social media
🏎️ Content maken
🏎️ Website
🏎️ SEO-pagina’s en blogs schrijven
🏎️ Nieuwsbrief opstellen
🏎️ DTP

Hoe ziet een stagedag eruit?

Wanneer ik op kantoor aankwam, klokte ik eerst in en pakte ik een kop thee. Aan het begin van de dag opende ik als eerst mijn mailbox. Na het beantwoorden van de mails, opende ik de social media kanalen waar Playdome op actief is, zoals Facebook, Instagram, LinkedIn en TikTok. Ik reageerde op nieuwe reacties en op vragen van gasten wanneer zij over een bepaald product een vraag hadden. Op maandag checkte ik ook altijd nog de contentkalender, hierin staat de planning in wat, waar en wanneer gepost moet worden.

In de loop van de dag bekeek ik mijn werkdocument waar in stond welke taken er nog gedaan moesten worden en ging ik hiermee aan de slag. Wanneer het beneden druk was, liep in naar beneden om tussendoor content te schieten. Een dag is nooit hetzelfde!

Waarom heb ik gekozen voor Playdôme?

Ik wilde graag een stage dicht in de buurt, ik woon namelijk zelf ook in Roosendaal. Ook wist ik nog niet goed welke onderdelen van communicatie/ marketing ik precies leuk vond, dus leek Playdôme Roosendaal mij de perfecte stage om dit uit te zoeken. De marketingafdeling bij Playdôme is erg breed, zoals je hierboven las zijn mijn werkzaamheden dan ook heel verschillend. Vind je bijvoorbeeld vormgeven leuk, maar heb je nog niet super veel ervaring? Hier krijg je de kans om jezelf te ontwikkelen. Wil je jezelf verbeteren met teksten schrijven? Dan kan dat ook!

Tafelreservering