Stagiaire aan het woord

Stagiaire Lot aan het woord

Mijn naam is Lot Manné en ik ben 20 jaar oud. Voor mijn opleiding, leidinggevende international hospitality, loop ik stage bij Playdôme Roosendaal. Ik zit nu in mijn eerste jaar van de opleiding, dus dit is ook gelijk mijn eerste stage!

Mijn functie en de taken

Binnen Playdôme loop ik stage bij de front- en backoffice en de horeca. Mijn stage is dus lekker breed, net zoals mijn opleiding! 😄 Soms zitten er dagen tussen dat ik een combinatie heb en dan sta ik bijvoorbeeld de eerste uurtjes bij de front-office en moet ik daarna een paar uurtjes in de horeca helpen.

Ik ben actief bij verschillende afdelingen en heb dus daarom ook veel verschillende taken:

🏎 Mijn taken bij de backoffice zijn veelal de telefoon aannemen, reserveringen maken, de mail checken en beantwoorden en checken of de planning goed staat.

🎳 Mijn taken bij de frontoffice zijn voor een groot deel het verwelkomen van gasten en ze inchecken voor de activiteiten. Ook is het bij de frontoffice belangrijk dat je communiceert met je collega’s voor als er iets uitloopt of als gasten later zijn.

🍽 De taken bij de horeca spreken een beetje voor zich. Wat ik het meeste doe is de drankjes en het eten serveren aan de gasten. Heel af en toe sta ik ook achter de bar.

Hoe ziet een stagedag eruit?

Ik zal even kort vertellen hoe mijn dag eruit ziet als ik bij de frontoffice en de horeca sta.

9 van de 10 keer begin ik dan bij de frontoffice. Zodra ik binnen ben klok ik eerst in en leg ik al mijn spullen weg.  Als ik de eerste ben dan begin ik met het afwerken van de openlijst. Meestal staan we met z’n tweeën bij de frontoffice, dus kunnen we de taken ook verdelen. We checken ook altijd de overdrachtslijst. Hierin staat (bijna) alles wat we moeten weten van de dag ervoor en informatie dat voor de dag belangrijk is.

Als de eerste gasten binnen komen dan controleer ik, of mijn collega, of alles er goed in staat, of het betaald is en of er nog bijzonderheden zijn bij de reservering. Als dat allemaal in orde is dan leggen we uit hoe het activiteitenkaartje werkt, waar ze de activiteiten kunnen vinden en hoe het werkt met de QR-code  en de drankjes bestellen. Als dit allemaal is gebeurd, wijzen wij ze naar de activiteit en eventueel naar de tafel die ze hebben gereserveerd. Zo gaat dat eigenlijk heel de dag door met reserveringen. Tussendoor check ik ook altijd de mail en of er reserveringen bij zijn gekomen. Bij de frontoffice pak je soms ook nog de backoffice op en dan neem je dus ook de telefoon aan en maak je reserveringen.

Voordat ik naar de horeca moet zorgen mijn collega en ik ervoor dat we allebei pauze hebben gehad, zodat we daar niet mee zitten als mijn collega de frontoffice alleen verder draait.

En dan sta ik bij de horeca. Meestal sta ik dan als runner, dus breng ik de drankjes en het eten naar de gasten. Ook moet ik, en mijn collega’s, ervoor zorgen dat de lege flesjes en glazen ook op tijd worden opgehaald. We lopen dus veel rondjes om dit goed in de gaten te houden. Komt er een bestelling binnen dan breng ik die z.s.m. weg, zodat het niet te lang staat en de gasten niet lang hoeven te wachten. Tussendoor, als er gasten weggaan, dan maak ik ook de tafels schoon voor als er eventueel andere gasten komen.

Als het eten klaar staat loop ik (of iemand anders) samen met een collega het eten uit naar de gasten. We vragen of ze misschien nog wat willen drinken en wensen ze een smakelijk eten.

Als het eenmaal wat rustiger wordt kunnen we alvast wat meer schoonmaken. Degene achter de bar maakt de bar schoon en vraagt eventueel aan één van ons om te helpen. Ik ga meestal al de lege tafels schoonmaken en de vloer vegen waar mensen hebben gezeten. Zo hoeft dit niet meer allemaal gedaan te worden als iedereen weg is en we gaan sluiten. En als het uiteindelijk tijd is om te stoppen, dan lever ik mijn schort in, ga ik uitklokken, omkleden en dan zit mijn dag er alweer op.

Omdat het altijd gezellig is bij Playdôme, ook binnen het team, gaat de tijd ook snel en voor je het weet zit je dienst er alweer op. Ik heb het hartstikke naar mijn zin hier bij Playdôme en ik ben blij dat ik de keuze heb gemaakt om hier langs te gaan met de vraag of ik hier stage mocht komen lopen!

Hopelijk zie ik je snel een keer bij Playdôme! 🔫🪓🎳🏎🥌

Tafelreservering